W naszej szkole na pdp
ugotujesz co tylko chcesz.
1. W
naszej spiżarni
a) przygotowanie słoi
b) kiszenie
ogórków
c) sos do
pizzy
d)
pasteryzacja na sucho
e) mrożonki
2.
Prace porządkowe
a) prasowanie
b) zmywanie
3.
Dania sezonowe
a)zupa krem brokułowa
b)zupa krem
kalafiorowa
b)zupa krem z
dyni
4.
Kuchnia podhalańska
a) szarlotka zakopiańska
b) placek po
zbójnicku
c) Grule ze
spyrką. (pieczone ziemniaki z gzikiem)
d) Moskole
(placki ziemnaiczane z kwaśną śmietaną)
e) kwaśnica
f) pizza z
oscypkiem
g)
buchty z mąki żytniej z farszem
pieczarkowo-paprykowym
5.Słoneczne,
pełne witamin soki najlepsze na listopadową
szarugę
6. Zapach i smak Bożego
Narodzenia
a) bułeczki cynamonowe
b) pierogi z
grzybami
c) zupa
grzybowa
d) pierniki
e) ciastka
migdałowe
f)
makowiec na kruchym spodzie z bezą i kruszonką.
7.
Smakuje zimą
a) zupa krem marchwiowo -pomarańczowa z imbirem
b) zupa
fasolowa
8. Wypieki
okolicznościowe
-kruche serduszka walentynkowe
- ciasteczka z
okazji Dnia Kobiet
9. Wielkanocne
specjały.
a) jaja w bekonie
b)
Sernik z bitą śmietaną i sokiem truskawkowym.
10.Kuchnia amerykańska
a) chlebek bananowy
b)
Naleśniki amerykańskie -pancakes
c)
brownie kokosowe
d)
muffiny o smaku pizzy
KLASA II
KLASA I
|