W naszej szkole na pdp
ugotujesz co tylko chcesz.
Pracownia
gospodarstwa domowego w nowej odsłonie.
Pracujemy przy
blacie roboczym. Gotujemy na płycie indukcyjnej.
Wypiekamy w nowoczesnym piekarniku. Przechowujemy
i mrozimy żywność w lodówce no Frost. Mamy
możliwość wyparzania naczyń.
1.
Dania sezonowe
a) zupa kalafiorowa
b)
tarta z cuknią
c)
zupa dyniowa
d) Tarta serowa ze
śliwkami
e) Zupa
ziemniaczana z paseczkami boczku
2. Mrożonki
na zimę
a) pomidory
b) dynia
3. Śniadaniowa środa
4. Ciasteczka emotikony.
5. Prace gospodarcze-
prasowanie
6. Kuchnia
Wielkopolska
a) pyzy z gulaszem mięsno -warzywnym
b) szarlotka
sypana
c) ziemniaki
smażone z jajkiem sadzonym
d) ZRAZY czyli
kotlety mielone z kaszą i sosem pieczarkowym.
e) Rogaliki
krucho-drożdżowe z makiem.
f) pyry z gzikiem
g) kopytka z ciemnym sosem
z żeberek
7. Dania
regionalne wykonane w ramach projektu
"Porozmawiajmy o Polsce"
a) grochówka mazowiecka
b) rogale
wielkopolskie
c) barszcz
małopolski
c) śląski
szałot śledziowy
8. Dania świąteczne
a) bigos
b) kluski półfrancuskie z
sosem śmietanowym
c) pierniki drobne
d) sernik
e) keks
f) rosół z
makaronem
g) zupa
grzybowa z pasztecikami
9. Ciasteczka walentynkowe
10.
Kuchnia śląska
a) pieczeń z jajkiem
b) szałot śledziowy
KLASA III rok
szkolny 2019/2010
KLASA III rok szkolny 2018/2019
KLASA II rok szkolny 2017/2018
KLASA I rok szkolny 2016/2017
|