strona główna

WITAMY I ZAPRASZAMY

    x
xx


Szkoła Specjalna Przysposabiajaca do Pracy

   
  O szkole
   
  Przysposobienie do pracy
  Klasa III SPdP


W naszej szkole na pdp ugotujesz co tylko chcesz.

1. W naszej spiżarni
a) przygotowanie słoi

b) kiszenie ogórków

c) sos do pizzy

d) pasteryzacja na sucho

e) mrożonki

2. Prace porządkowe
a) prasowanie

b) zmywanie

3. Dania sezonowe
a)zupa krem brokułowa

b)zupa krem kalafiorowa

b)zupa krem z dyni

4. Kuchnia podhalańska
a) szarlotka zakopiańska

b) placek po zbójnicku

c) Grule ze spyrką. (pieczone ziemniaki z gzikiem)

d) Moskole (placki ziemnaiczane z kwaśną śmietaną)

e) kwaśnica

f) pizza z oscypkiem

g) buchty z mąki żytniej z farszem pieczarkowo-paprykowym

5.Słoneczne, pełne witamin soki najlepsze na listopadową szarugę

6. Zapach i smak Bożego Narodzenia
a) bułeczki cynamonowe

b) pierogi z grzybami

c) zupa grzybowa

d) pierniki

e) ciastka migdałowe

f) makowiec na kruchym spodzie z bezą i kruszonką.

7. Smakuje zimą
a) zupa krem marchwiowo -pomarańczowa z imbirem

b) zupa fasolowa

8. Wypieki okolicznościowe
-kruche serduszka walentynkowe

- ciasteczka z okazji Dnia Kobiet

9. Wielkanocne specjały.
a) jaja w bekonie

b) Sernik z bitą śmietaną i sokiem truskawkowym.

10.Kuchnia amerykańska
a) chlebek bananowy

b) Naleśniki amerykańskie -pancakes

KLASA II

KLASA I