W naszej szkole na pdp
ugotujesz co tylko chcesz.
Pracownia
gospodarstwa domowego w nowej odsłonie.
Pracujemy przy
blacie roboczym. Gotujemy na płycie indukcyjnej.
Wypiekamy w nowoczesnym piekarniku. Przechowujemy
i mrozimy żywność w lodówce no Frost. Mamy
możliwość wyparzania naczyń.
1.
Dania sezonowe
a) Śliwka w cieście drożdżowym.
b)
Crumble dyniowo-gruszkowe
c)
Szarlotka sypana
d)
pierogi ze śliwkami
2. Mrożonki
3. Zdrowa kanapka
na drugie śniadanie - działania cykliczne
4.
Przetwory - kiszenie ogórków
5. Prasowanie.
6. Wielkopolska
tradycja .
a) Mini rogaliki krucho
-drożdżowe.
b) Rogale
drożdżowe z makiem
7.Kuchnia
amerykańska
a) brownie
b)pancakes
c) Chocolate
chip cookies - amerykańskie ciasteczka z
kawałkami czekolady.
d) muffiny z
budyniem
e) tosty
8 Świąteczne klimaty
a) babeczki piernikowo-serowe
b) strucle
makowe
c) pierniki
drobne i pierniki nadziewane powidłami
d) kulebiaki
drożdżowe nadziewane mięsem mielonym
e) sernik
tradycyjny
f) pasztety -
babeczki z farszem mięsno- pieczarkowym
9.
Dania karnawałowe
a) galart
b) ciasteczka
walentynkowe w polewie czekoladowe
c) tort
dacquoise z daktylami
d) ciasteczka
kruche z marmoladą
10.
Smak Wielkanocy
a) Babka nadziewana kandyzowanymi owocami
b) Babka
według siostry Anastazji "Tulipan"
c) Jajka faszerowane
d) babka warstwowa
(kakaowo-śmietankowo-serowa)
11. Nasze
ulubione dania
a)Spaghetti
b)Zrazy w
sosie pomidorowym
c) Zupa
jarzynowa
KLASA III
KLASA II
KLASA I
|