strona główna

WITAMY I ZAPRASZAMY

    x
xx


Szkoła Specjalna Przysposabiajaca do Pracy

   
  O szkole
   
  Przysposobienie do pracy
  Klasa III SPdP


W naszej szkole na pdp ugotujesz co tylko chcesz.

Pracownia gospodarstwa domowego w nowej odsłonie.
Pracujemy przy blacie roboczym. Gotujemy na płycie indukcyjnej. Wypiekamy w nowoczesnym piekarniku. Przechowujemy i mrozimy żywność w lodówce no Frost. Mamy możliwość wyparzania naczyń.

1. Dania sezonowe
a) Śliwka w cieście drożdżowym.

b) Crumble dyniowo-gruszkowe

c) Szarlotka sypana

d) pierogi ze śliwkami

2. Mrożonki

3. Zdrowa kanapka na drugie śniadanie - działania cykliczne

4. Przetwory - kiszenie ogórków

5. Prasowanie.

6. Wielkopolska tradycja .

a) Mini rogaliki krucho -drożdżowe.

b) Rogale drożdżowe z makiem

7.Kuchnia amerykańska
a) brownie

b)pancakes

c) Chocolate chip cookies - amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady.

d) muffiny z budyniem

e) tosty

8 Świąteczne klimaty
a) babeczki piernikowo-serowe

b) strucle makowe

c) pierniki drobne i pierniki nadziewane powidłami

d) kulebiaki drożdżowe nadziewane mięsem mielonym

e) sernik tradycyjny

f) pasztety - babeczki z farszem mięsno- pieczarkowym

9. Dania karnawałowe
a) galart

b) ciasteczka walentynkowe w polewie czekoladowe

c) tort dacquoise z daktylami

d) ciasteczka kruche z marmoladą

10. Smak Wielkanocy
a) Babka nadziewana kandyzowanymi owocami

b) Babka według siostry Anastazji "Tulipan"

c) Jajka faszerowane

d) babka warstwowa (kakaowo-śmietankowo-serowa)

11. Nasze ulubione dania
a)Spaghetti

b)Zrazy w sosie pomidorowym

c) Zupa jarzynowa

KLASA III

KLASA II

KLASA I