W naszej szkole na pdp
ugotujesz co tylko chcesz.
Pracownia
gospodarstwa domowego w nowej odsłonie.
Pracujemy przy
blacie roboczym. Gotujemy na płycie indukcyjnej.
Wypiekamy w nowoczesnym piekarniku. Przechowujemy
i mrozimy żywność w lodówce no Frost. Mamy
możliwość wyparzania naczyń.
1.
Dania sezonowe
a) Śliwka w cieście drożdżowym.





b)
Crumble dyniowo-gruszkowe








c)
Szarlotka sypana







d)
pierogi ze śliwkami

2. Mrożonki    



3. Zdrowa kanapka
na drugie śniadanie - działania cykliczne  
4.
Przetwory - kiszenie ogórków






5. Prasowanie.


6. Wielkopolska
tradycja .
a) Mini rogaliki krucho
-drożdżowe.



b) Rogale
drożdżowe z makiem




7.Kuchnia
amerykańska
a) brownie



b)pancakes





c) Chocolate
chip cookies - amerykańskie ciasteczka z
kawałkami czekolady.






d) muffiny z
budyniem





e) tosty


8 Świąteczne klimaty
a) babeczki piernikowo-serowe



b) strucle
makowe





c) pierniki
drobne i pierniki nadziewane powidłami









d) kulebiaki
drożdżowe nadziewane mięsem mielonym



e) sernik
tradycyjny



f) pasztety -
babeczki z farszem mięsno- pieczarkowym




9.
Dania karnawałowe
a) galart


b) ciasteczka
walentynkowe w polewie czekoladowe






c) tort
dacquoise z daktylami




d) ciasteczka
kruche z marmoladą



10.
Smak Wielkanocy
a) Babka nadziewana kandyzowanymi owocami







b) Babka
według siostry Anastazji "Tulipan"








c) Jajka faszerowane   
d) babka warstwowa
(kakaowo-śmietankowo-serowa)





11. Nasze
ulubione dania
a)Spaghetti




b)Zrazy w
sosie pomidorowym






c) Zupa
jarzynowa






KLASA III
KLASA II
KLASA I
|